Presunúť na hlavný obsah

Majstrovstvá Slovenska v Street Workout-e 

Šport

Dňa 29.06 sa v Čadci uskutočnia Majstrovstvá Slovenska v Street Workout-e (kategoria freestyle) a zároveň Street Workout Kysuce battle. Tieto dve súťaže sa uskutočnia súčasne. Viac sa dozviete na webovej stránke: www.streetworkoutslovakia.org

Súťaže sa zúčastnia športovci z viac ako 10-tích krajín

Veľkým lákadlom je aj medzinárodná účasť nielen z Česka ale z viac ako 10-tích krajín. Napríklad Čína, Rakúsko, Španielsko, Fínsko, Bulharsko, Švajčiarsko, Poľsko a ďalšie.

Organizátorom súťaže je občianske združenie Street Workout Kysuce pod vedením predsedu Dominika Klimeka a spoluorganizátor, ale taktiež aj hlavný partner je mesto Čadca.

"Pre divákov je pripravený nezabudnuteľný zážitok, keďže sa jedná o medzinárodnú súťaž ktorej sa zúčastnia atléti z mnohých kútov sveta. Pozývame všetkých prísť si vychutnať sobotu plnú adrenalínu a povzbudiť všetkých (hlavne našich) atlétov. Náš tím bude reprezentovať okolo 8 atlétov, ktorí potrebujú vašu podporu aby sa kvalifikovali na majstrovstvá sveta." dodáva Dominik Klimek

Čo je cieľom takéhoto podujatia?

Cieľom tejto akcie je prilákať čo najviac mladých a ukázať im čaro priateľstva a podpory v komunite street-workoutu. Ukázať im ako sa dá zmysluplne tráviť čas a zároveň aj niečo dokázať namiesto nezmyselného pitia alkoholu, fajčenia cigariet a iných nerestí, ktorými je práve mladá generácia častú postihnutá a vystavovaná. 

Ďalším cieľom je aj odprezentovať mesto Čadca aj vo svete. V porote zásadnú dvaja porotcovia z Bulharska (jeden z nich Viktor Kamenov je legenda v tomto športe a stál pri jeho zrode. V našej komunite je veľmi známy a je rarita, že príde práve do Čadce, za čo vďačíme Dominikovi Klimekovi ktorý vďaka jeho medzinárodným úspechom získal kontakty a dokázal pozvať aj ľudí ako Viktor.)

Už teraz registrujeme viac ako 40 súťažiacich čo je na české a slovenské pomery vysoký počet.

Zdroj https://www.mojekysuce.sk

Galéria